چرا فیوز داغ می شود؟

گاهی حساسیت فیوز نسبت به آمپراژ اسمی آن کم می‌شود که خود یکی از دلایل داغ شدن فیوز است. همچنین استفاده از سیم با قطر نامناسب یا دستگاه‌های پرمصرفی که جریانی بیش از توان فیوز دارند هم سبب داغ شدن فیوز می‌شوند. برای درک بهتر موضوع، این نکته را در نظر بگیرید که مثلا از یک فیوز ۱۰ آمپر جهت سیستم روشنایی خانه استفاده می‌کنید؛ اما میزان مصرف روشنایی منزل خیلی بیشتر از ۱۰ آمپر است. در این حالت فیوز داغ و قطع می‌شود، به مرور حساسیت خود را از دست می دهد و در نهایت خراب می‌شود.

آشنایی با دلایل اتصالی برق در منزل

یکی از دلایل اتصالی برق در خانه رطوبت است. کنتاکت‌هایی که در المان‌های برق از قبیل کلید و پریز وجود دارند، بر اثر رطوبت یا کارکرد زیاد می‌سوزند و اتصال موثر خود را از دست می‌دهند. احتمال دیگر این است که کنتاکت‌ها اتصال کوتاه شوند که خود باعث قطعی در مدار می‌شود و عیب آن باید رفع شود. از دیگر دلایلی که موجب اتصالی برق در منزل می‌شود، سیستم روشنایی است. در مدار روشنایی، سرپیچ‌های لامپ بر اثر گرما، حرارت زیاد و روشن بودن درازمدت، می‌سوزند و موجب بروز اتصال کوتاه و در نتیجه قطعی برق می‌شوند. لوازم برقی مثل چرخ گوشت، مایکروویو، اتو و لوازم خانگی پرمصرف دیگر هم در هنگام روشن بودن می‌توانند باعث خرابی شوند.

عیب یابی سیم کشی اتصالی کلید و پریز

احتمال اتصال کوتاه شدن کنتاکت‌ها یا نفوذ رطوبت به درون کلید و پریز را هم بدهید.

۳ فاز شدن برق ساختمان چیست؟

اصولا برق ساختمان‌ها تک فاز هستند؛ اما بعضی از ساختمان‌ها به علت استفاده از شوفاژخانه یا دستگاه‌های پرمصرف، اقدام به دریافت کنتورهای ۳ فاز می کنند. در این حالت اگر یکی از فازها قطع شده باشد، تمام دستگاه‌های متصل به برق یا از کار می‌افتند یا به صورت بدی کار می‌کنند. در این صورت برای عیب یابی سیم کشی باید از روی تابلوی برق اصلی ساختمان، تک تک فازها را چک کنید و فاز قطع شده را بیابید و نسبت به تعمیر کردن آن اقدام کنید. همچنین ممکن است اشکال در فیوز برق باشد که در این شرایط هم باید فیوز تعمیر یا تعویض شود.

در گذشته در سیم کشی برق خانه‌ها از فیوزهایی استفاده می‌شد که گرد بودند و ساختار سیمی یا فشنگی داشتند. این فیوزها به اصطلاح یک‌بار مصرف بودند و بعد از سوختن و قطع شدن فیوز، باید حتما آن را با مدل مشابه تعویض می‌کردید. اما در سیستم سیم کشی برق امروزی، از فیوزهای مینیاتوری استفاده می‌شود که وما بعد از هر اتصال برق نیاز به تعوض فیوز نیست و بعد از تعمیر، دوباره می‌توان از آن استفاده کرد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بصیرت جوانان Brian asdfghj Brandon ایکس بیت مثنوی ارواح گوگل 17 البرز رایانه پانزدهـــم فروردین Tamiesha